תכנית ייעוץ בביה"ס
מגמת הייעוץ החינוכי לסייע לתלמיד כפרט ולבית-הספר כמערכת חברתית אירגונית, במטרה להביא לתפקוד ולמיצוי מיטבי של הכוחות הטמונים בהם.
צוות הייעוץ בבהס מייצג את תחום בריאות הנפש במערכת, והאמון על תהליכים התפתחותיים של הפרט והמערכת הבית ספרית, תעמיד את יכולותיה המקצועית לרשות הנהלת בית-הספר והצוות החינוכי, לשם חתירה מתמדת משותפת להשגת המטרות החינוכיות הבאות:
- לסייע לצוות החינוכי בבית-הספר לקדם סביבה חברתית-לימודית מיטבית, המקדמת צמיחה רגשית- תוך אישית ובין אישית, המעניקה תחושת בטחון, שייכות ומסוגלות ומפתחת אוטונומיה בקרב תלמידים , מורים והורים.
- לפתח מודעות של המערכת החינוכית לצורכי הפרט, תוך רגישות והתייחסות אל השונות באוכלוסיית התלמידים והמורים, באמצעות יצירת תנאים המאפשרים ביטוי ייחודי (אותנטי).
- לפתח תהליך ייעוצי שבו יגיע הפרט להכרת עצמו והכרת יכולותיו, נטיותיו ושאיפותיו מתוך שליטה וניווט עצמי.
- לפתח ולטפח כישורים חיוניים, אשר יעניקו כלים ויכולת התמודדות פעילה עם מצבי חיים מגוונים מעולמו של התלמיד לקראת צמיחה אישית ואורח חיים משמעותי בעתיד ("כישורי חיים" ו"אינטליגנציה רגשית").
- לפתח כישורי חוסן של פרט ומערכת להתמודד עם תהליכים התפתחותיים ומשברים בלתי צפויים, וכן עם מצבי לחץ ומשבר המהווים חלק ממהלך החיים .
- לסייע בפיתוח התלמיד כלומד עצמאי הלוקח אחריות על למידתו, תוך הגברת מודעות בצוות ההוראה לתהליכי הלמידה שלו ושל תלמידיו.
- לפתח מודעות, רגישות, אמפתיה ואחריות לזולת , תוך הדגשת ערך התרומה והנתינה.
- לסייע בפיתוח קשר של מעורבות ושיתוף פעולה בין ההורים ובית-הספר, כיסוד לקיום אקלים מיטבי
התכנית השנתית הייעוצית מתבססת בעיקרה מהתכנים של תכנית "כישורי חיים" המותאמים לכל קבוצות הגיל.
הנושאים בהם נעסוק במהלך השנה: בניית חוסן, התמודדות עם אתגרים, הסתגלות, חברות, אקלים חינוכי מיטבי, גלישה בטוחה באינטרנט, מניעת התמכרויות והשימוש בסמים ובאלכוהול, שיפור תהליכי למידה, הכלה רגשית וחברתית ועוד.
התכנים ילוו במגוון רב של פעילויות: שיעורים מתוקשבים, שיעורים פרונטליים, סדנאות, הרצאות, ימי שיא ועוד.
מערך הייעוץ החינוכי
בביה"ס ארבע יועצות חינוכיות המתחלקות בין שכבות הגיל מכיתה ז'- יב'.
היועצות שומרות על קשר רציף וישיר עם תלמידים, מחנכות, צוות ניהול, מורים מקצועיים, ואנשי טיפול וחינוך קהילתיים.